Inbjudan 2017-10-24T11:01:30+00:00

Inbjudan

Välkommen till Sveriges skönaste femkilometerslopp!
Lördag den 19 maj den 2018 är det dags för den 7:e upplagan av Skärholmsloppet. Loppet är 5 km och passar utmärkt för såväl elit som motionärer och nybörjare. Alla ska med! Dagen till ära blir det förortsfest med en blandning av löpning och underhållning med DJs längs banan och artistuppträdanden efter loppet. Loppet hyllas av såväl deltagare som publik som ett annorlunda och välkomnat tillskott till tävlingskalendern.

5 km – kontrollmätt
Skärholmsloppet är 5 km. Banan är kontrollmätt av Micke Hill som är en av Svenska Friidrottsförbundets godkända banmätare.

Varierad bana med glada överraskningar
Den omväxlande och banan går på löpvänliga och breda parkvägar genom Skärholmen och Vårberg och visar upp stadsdelens mångfald på bästa sätt. Skärholmsloppet bansträckning bjuder på en skön blandning av höghus, skog och en spektakulär passering rakt igenom Skärholmen centrum efter ca 2 km. Mer information om banan finns att läsa här.

Start
Starten för Skärholmsloppet (5,00 km) går lördag den 19 maj 2018 klockan 14.30. Startplats är på Ekholmsvägen bakom Skärholmen centrum. Vägen är avspärrad för bil- och busstrafik med hjälp av polis.  Här hittar du information om starttider för Lilla Skärholmsloppet som är för barn i förskoleklass upp till årskurs 6.  För dig som väljer att springa FunRun 2km utan tidtagning går starten kl.12.30

Vätskestationer
Efter ca. halva loppet kommer det att finnas en vätskestation där du kan fylla på med vätska. Givetvis finns det även vätska att få vid målet.

Musik och underhållning
Längs banan har vi placerat ut DJs och musikstationer för att du ska känna dig extra peppad. I samband med prisutdelningen efter loppet kommer det dessutom att bjudas på artistuppträdanden av några av Sveriges främsta artister!

Sjukvård
Det kommer att finnas sjukvårdspersonal på plats under loppet men observera att deltagande i Skärholsloppet sker under eget ansvar. Sjukvårdscenter ligger i Skärholmen Kulturhus Stadsteater i nära anslutning till målet.

Medalj till alla
Alla som fullföljer loppet och tar sig i mål får Skärholmsloppets specialdesignade medalj samt en presentpåse i samband med målgången. Specialpriser till de tre främsta manliga respektive kvinnliga löparna i 5 km klassen.

Tidtagning och resultat
Tiden tas med ett elektroniskt chip som finns i nummerlappen och mäts ifrån att du passerar startbågen till att du korsar mållinjen. Information om hur du får din nummerlapp kommer att mailas ut i god tid före loppet. Resultatlistor kommer att presenteras på hemsidan direkt efter loppet.

Ingen maxtid
Skärholmsloppet välkomnar alla att springa oavsett tränings- och ambitionsnivå. Spring fort eller gå långsamt spelar ingen roll, vi väntar. Barnvagnar och stavar är av säkerhetsskäl inte tillåtna. Ungdomar under 14 år hänvisas till Lilla Skärholmsloppet. För dig är över 14år och vill ta dig an 2km istället för 5km utan tidtagning föreslår vi 2km Fun Run.

Anmälan
Öppnar inom en snar framtid

Arrangör
Skärholmsloppet arrangeras av den ideella föreningen Löparakademin som bedriver ungdomsverksamhet med löpning som redskap för personlig utveckling. Löparakademin arrangerar även Kistaloppet och Söder Runt samt föreläsningsserien Think Big Lectures. Läs mer på Löparakademins hemsida.

Tålamod, anmälan öppnar snart!

Arrangeras av Löparakademin

Löparakademin är en ideell organisation som bedriver verksamhet med högstadieelever i Stockholms miljonprogramsförorter. I ett särskilt utvecklat tioveckorsprogram får deltagarna lära sig att sätta upp och nå personliga mål med långdistanslöpning och träning som redskap.

Läs mer…

    Kontakt

Skärholmsloppet i sociala medier