Inbjudan

Välkommen till Sveriges skönaste femkilometerslopp!
Lördag den 20 maj 2017 är det dags för den 5:e upplagan av Skärholmsloppet. Loppet är 5 km och passar utmärkt för såväl elit som motionärer och nybörjare. Dagen till ära blir det förortsfest med en blandning av löpning och underhållning med DJs längs banan och artistuppträdanden efter loppet. Skärholmen utgör tillsammans med Kungens Kurva i Huddinge kommun Skandinaviens största handelsplats. Stockholms stad och Huddinge kommun arbetar intensivt för att skapa ännu bättre förutsättningar för att området ska bli en central knutpunkt med högre attraktionskraft. Satsningen på Skärholmsloppet är en del av det arbete som pågår inom ramen för Söderortsvisionen. Loppet har hyllades av såväl deltagare som publik som ett annorlunda och välkomnat tillskott till tävlingskalendern.

5 km – kontrollmätt
Skärholmsloppet är 5 km. Banan är kontrollmätt av Micke Hill som är en av Svenska Friidrottsförbundets godkända banmätare.

Varierad bana med glada överraskningar
Den omväxlande och banan går på löpvänliga och breda parkvägar genom Skärholmen och Vårberg och visar upp stadsdelens mångfald på bästa sätt. Skärholmsloppet bansträckning bjuder på en skön blandning av höghus, skog och en spektakulär passering rakt igenom Skärholmen centrum efter ca 2 km. Mer information om banan finns att läsa här.

Start
Starten för Skärholmsloppet (5,00 km) går lördag den 20 maj 2017 klockan 14.30. Startplats är på Ekholmsvägen bakom Skärholmen centrum. Vägen är avspärrad för bil- och busstrafik med hjälp av polis. Information om starttider för Lilla Skärholmsloppet för barn 7-13 år hittar du här.

Vätskestationer
Efter ca. halva loppet kommer det att finnas en vätskestation där du kan fylla på med vatten eller sportdryck. Givetvis finns det även vätska att få vid målet.

Musik och underhållning
Längs banan har vi placerat ut DJs och musikstationer för att du ska känna dig extra peppad. I samband med prisutdelningen efter loppet kommer det dessutom att bjudas på artistuppträdanden av några av Sveriges främsta artister! Mer info kommer under våren.

Sjukvård
Det kommer att finnas sjukvårdspersonal på plats från Läkare i Världen under loppet men observera att deltagande i Skärholsloppet sker under eget ansvar. Sjukvårdscenter ligger i Skärholmen Kulturhus Stadsteater i nära anslutning till målet.

Medalj till alla
Alla som fullföljer loppet och tar sig i mål får Skärholmsloppets specialdesignade medalj samt en presentpåse i samband med målgången. Specialpriser till de tre främsta manliga respektive kvinnliga löparna.

Tidtagning och resultat
Tiden tas med ett elektroniskt chip som finns i nummerlappen och mäts ifrån att du passerar startbågen till att du korsar mållinjen. Information om hur du får din nummerlapp kommer att mailas ut i god tid före loppet. Resultatlistor kommer att presenteras på hemsidan direkt efter loppet.

Ingen maxtid
Skärholmsloppet välkomnar alla att springa oavsett tränings- och ambitionsnivå. Spring fort eller gå långsamt spelar ingen roll, vi väntar. Barnvagnar och stavar är av säkerhetsskäl inte tillåtna. Ungdomar under 14 år hänvisas till Lilla Skärholmsloppet.

Anmälan
Du anmäler dig till Skärholmsloppet här. Startavgiften är 200 SEK och i priset ingår nummerlapp med elektroniskt chip för tidtagning, medalj samt presentpåsen med give-aways. Efteranmälan går att göra på tävlingsdagen i mån av plats och kostar 300 SEK (kontant betalning).

Arrangör
Skärholmsloppet arrangeras av den ideella föreningen Löparakademin som bedriver ungdomsverksamhet med löpning som redskap för personlig utveckling. Löparakademin arrangerar även Kistaloppet och Vårstafetten samt föreläsningsserien Think Big Lectures. Läs mer på Löparakademins hemsida.

Anmäl dig här

Arrangeras av Löparakademin

Löparakademin är en ideell organisation som bedriver verksamhet med högstadieelever i Stockholms miljonprogramsförorter. I ett särskilt utvecklat tioveckorsprogram får deltagarna lära sig att sätta upp och nå personliga mål med långdistanslöpning och träning som redskap.

Läs mer…

Partners    |    Press & Media    |    Kontakt

Skärholmsloppet i social media